Politické strany vyrazily do předvolebního boje s videoklipy.

Volby do parlamentu se blíží a strany vyrazily do boje s videoklipy. Lidovci mají příběh, ve kterém Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) a Petr Gazdík (STAN) rošťačí jako děti. Svobodní zase z předsedy Petra Macha udělali superhrdinu, který s týmem bojuje proti Mistru Berňákovi za nižší daně a dá pěstí exministrovi financí Andreji Babišovi (ANO).

Lidovci představili s hnutím Starostové a nezávislí (STAN) předvolební klip. Ten pro nově vzniklou koalici natočil Filip Renč. Hrdinami celého příběhu je malý Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) a Petr Gazdík (STAN). Ti radostně pobíhají v přírodě a užívají si bezstarostné mládí. Chlapci spolu závodí, společně protnou cílovou pásku a poté si plácnou. Následně oba kluci názorně předvádějí, že ve dvou se to lépe táhne, a při přetahování lanem si dokáží poradit s pětičlennou přesilou.

Na konci videa oba hrdinové procházejí v přátelském objetí koňskou ohradou, kamera je snímá zezadu. Poté co se oba hoši otočí, vidíme už dospělého Bělobrádka i Gazdíka.

Ve videu se společně s novým logem objevují hesla jako „Síla nové generace“, „Síla přátelství“ či „Síla důvěry“.

Předvolební klip uvedla kde Dni daňové svobody i strana Svobodných. Videoklip je animovaný a představitelé strany se v něm stylizují do týmu komiksových superhrdinů, kteří bojují proti okrádání dělníků Babišem, Sobotkou, Kalouskem a dalšími záporáky z „berňáku“ či EU. Ti se v klipu po vzoru strýčka Skrblíka koupou v penězích daňových poplatníků, které jim shání Mr. Berňák.

Lídr Svobodných Petr Mach jim ale „vypráská kožich“ a bývalého ministra financí Andreje Babiše (ANO) sejme pěstí.

„Máme na to být bohatou zemí,“ prohlašují Svobodní v závěru klipu a slibují nižší daně a ceny a vyšší mzdy, čehož chtějí dosáhnout mj. rušením „zbytečných úřadů“ a „nesmyslných dotací.“

(pel)