O2 TV opět vypadla při šlágru fotbalové ligy.

O2 TV měla další výpadek. Televize nefungovala během nedělního přenosu fotbalového šlágru, kdy hrála pražská Sparta s plzeňskou Viktorií. Lidé zápas nemohli sledovat a fanoušci jsou naštvaní. Zuří také kluby a jejich sponzoři.

„Moc se omlouváme všem, kteří se momentálně potýkají s problémem přihlášení do své O2 TV. Zápas Sparta – Plzeň přilákal k televizním obrazovkám spoustu fanoušků. Jeho vysílání jsme proto uvolnili na volný kanál O2 TV Free, kde ho můžete sledovat.“

Tak se v neděli omlouvala společnost O2 rozzlobeným fotbalovým fanouškům, kteří kvůli technickým problémům neviděli šlágr kola mezi pražskou Spartou a Plzní.

Nejde však o ojedinělý výpadek.

„Strašně nás mrzí, co se stalo. Obrovský zájem o fotbalové derby přetížil přihlašovací servery do mobilní O2 TV. Moc se omlouváme všem zákazníkům, kteří se s problémy setkali,“ psalo O2 loni v březnu.

Problémy mělo mimo jiné i letošní derby pražských „S“ nebo třeba hokejové mistrovství světa.

Problémy s nelibostí nesou nejen fanoušci, ale rozčarované jsou i kluby, respektive sponzoři. Sledovanost přenosů O2 TV je i přes stoupající tendenci výrazně nižší než u České televize a kvůli výpadkům se tak jejich loga nedostanou ani k platícím divákům.

„Tlačí na nás náš hlavní sponzor, abychom jednali, protože se mu nelíbí, že je málo vidět,“ řekl vysoký funkcionář předního klubu tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže ePojisteni.cz ligy.

(pel)