Vznikající zpravodajská stanice Z24 chce cílit na diváky ČT24, kteří touží po razantnějším zpravodajství.

V létě 2017 začne vysílat nová zpravodajská televize Z24. Podle spoluzakladatele Vladimíra Železného bude stanice cílit na diváky ČT24, kteří vyhledávají razantnější zpravodajství. Bude dostupná v rámci pozemního vysílání, prostřednictvím satelitu, kabelových sítí i internetu.

Zpravodajský kanál Z24 chce vysílat 24 hodin denně a sedm dní v týdnu kontinuální a živé zpravodajské vysílání. Denní vysílání bude rozděleno do pěti segmentů a začínat v šest hodin ráno, nejdůležitější bude večerní prime time.

Její spoluzakladatel Vladimír Železný nechce v žádném případě budovat novou zpravodajskou síť.

„Ta dnes existuje a tvoří ji internet, sociální média a jejich uživatelé,“ vysvětlil Železný, který chce nechat na divákovi, aby si udělal názor a o ten se případně podělil.

Chceme se soustředit na zprávy bez zbytečné omáčky a zahlazování hrbolků, které je typické nejen pro veřejnoprávní média, ale stává se bohužel typickým jevem i pro ostatní média, pokračoval.

Za další prioritu nově vznikající stanice považuje Železný razantnost.

„Naším cílem je oslovit razantnější část diváků, kteří dnes spoléhají na Českou televizi. Ale obecně hovořit u zpravodajství o cílových skupinách není příliš vhodné, protože zprávy zajímají každého,“ domnívá se Železný.

Chceme být objektivní, ale ne nutně politicky korektní, protože politická korektnost je někdy na překážku objektivnosti. Nabídneme prostor všem názorům, uvedl majoritní vlastník chystaného projektu Pál Milkovics.

Politická korektnost je strach říkat pravdu, který je příznačný pro veřejnoprávní média. Nabízejí příliš mnoho informací a ze své zkušenosti vím, že zbytečně moc souvislostí diváka spíše mate, dodal Železný.

(pel)