Šéf energetického holdingu EPH, Daniel Křetínský, rozšířil záběr svého podnikání i do oblasti cestovního ruchu. Stal se akcionářem luxusního hotelového resortu na ostrově Velaa (fotokoláž redakce)

Dolarový miliardář a šéf energetického holdingu EPH, Daniel Křetínský, se stal hoteliérem v ultraluxusním resortu na soukromém ostrově Velaa na Maledivách. Křetínský zakoupil čtvrtinový podíl v hotelovém komplexu od podnikatele Jiřího Šmejce, který maledivský resort vybudoval.

Křetínský si podíl od Šmejce koupil za 49,5 milionu dolarů (1,2 mld. Kč).

Hotelový komplex Velaa Private Island s 45 přepychovými vilami, v němž týden pobytu vyjde na více na 4 miliony korun, otevřel Šmejc na svém soukromém ostrově v roce 2014.

Křetínský uvedl, že na ostrově Velaa pobýval pravidelně už od začátku provozu hotelového komplexu s tím, že jeho rodina sem jezdí čím dál častěji.

„Jsem rád, že se stávám spoluakcionářem tak nádherného projektu,“ podotkl Křetínský.

Šmejc zdůraznil, že i když je pro něho Velaa velmi osobní a emotivní záležitostí, prodej menšinového podílu v ostrově nikdy nevylučoval.

Křetínský se Šmejcem jsou dlouholetí přátelé.

Hotelový resort Velaa leží na atolu Noonu, kam se dá z mezinárodního letiště v Malé dostat zhruba za 45 minut.

Dovolenou na maledivském ostrově Velaa si mohou dovolit jen ti nejmajetnější. Týdenní pobyt ve vile pro deset lidí dnes vyjde zhruba na 4,2 milionu Kč.

Šmejcovo a nyní i Křetínského ostrovní letovisko láká hosty například na potápění v ponorce, lázeňské kůry, výlety na jachtě či pozorování delfínů. (sfr)