Politický boj v USA se postupně přetváří v reálnou válku. Trumpovi odpůrci zaútočili na pochod prezidentových příznivců v jižní Kalifornii

V USA začala nová občanská válka, tentokrát  mezi příznivci amerického prezidenta a jeho odpůrci. Militantní prezidentovi odpůrci fyzicky napadli pochod, který pořádali Trumpovi příznivci pod heslem Make America Great Again. Několik lidí bylo zraněno. Policie zatkla čtyři osoby.

Příznivci amerického prezidenta Donalda Trumpa uspořádali pod heslem „Make America Great Again“ na pláži v Jižní Kalifornii pochod na podporu hlavy státu. Na pochod se jich na kalifornské pláži Bolsa Chica vydalo asi dva tisíce.

Tam na ně už čekaly skupinky Trumpových militantních odpůrců.

Násilnosti vzplály, když se protrumpovský pochod přiblížil ke zhruba třicítce odpůrců. Bojovníci protitrumpovské armády zaútočili na prezidentovy příznivce pepřovým sprejem a pěstmi.

Podle svědků byl jeden z Trumpových odpůrců, který útočil pepřovým sprejem, shozen do písku a zmlácen Trumpovými přívrženci.

Tři lidé byli zatčeni pro podezření z nelegálního použití pepřového spreje. Další osoba byla zadržena pro podezření z ublížení na zdraví.

Zraněny byly dvě osoby, ale jejich zranění si údajně nevyžádala přivolání lékaře.

Již začátkem března se Trumpovi stoupenci a odpůrci střetli při demonstracích v kalifornském Berkeley. Při těchto střetech bylo zraněno celkem 7 lidí. (sfr)