K drtivému vítězství ve volbách má našlápnuto Babišovo hnutí ANO. výrazně si v novém průzkumu polepšilo hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura.

K drtivému vítězství ve volbách má našlápnuto Babišovo hnutí ANO, které by získalo 32 %. Druhé ČSSD nepomohl ani víkendový sjezd – nezískala by ani polovinu hlasů. Pravicová ODS by skončila na třetím místě s 25 poslanci. Výrazně si v novém průzkumu polepšilo hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura, které by získalo 11 mandátů.

Pokud by se volby do poslanecké sněmovny konaly již v únoru, zvítězilo by Babišovo hnutí ANO se 32 procenty hlasů a 78 poslanci. Vyplynulo to z průzkumu agentury Kantar TNS. Druhá ČSSD by měla 15 procent, což by stačilo na 38 mandátů. Třetí ODS by získala 10,5 procenta a 25 mandátů.

Komunisté by měli 10 procent a 23 poslanců, KDU-ČSL 7 procent a 14 poslanců, okamurovci stejně jako TOP 09 by měli po 6,5 procentech a po 11 mandátech. Hnutí STAN, které jedná o předvolební koalici s KDU-ČSL, by nepřekonalo pětiprocentní kvótu. Průzkum mu přiřkl dvě procenta.

(mir)