Air Bance klesl ve 3. čtvrtletí roku 2016 zisk o 56 procent. V prvním pololetí činil meziroční pokles zisku 89 procent. Do poklesu se promítl vliv dočasného tržního přecenění investic.

Kellnerově bance Air Bank klesl v ČR ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 56 procent na 217 milionů korun. Důvodem propadu zisku proti předchozímu roku jsou především nízké úrokové sazby na trhu a nedostatek vhodných příležitostí pro investice získaných finančních prostředků.

Do výsledku se promítly i vyšší náklady spojené s rozšiřováním bankomatové sítě Air Bank.

Bance se podařilo navýšit počet klientů na celkových 495 tisíc, což proti předchozímu roku představuje nárůst o plnou čtvrtinu.

Objem vkladů klientů meziročně vzrostl o 18 procent na 75,8 miliardy Kč. Celkový objem úvěrů se zvýšil o 12 procent na 30 miliard Kč. Celková bilanční suma Air Bank vzrostla o 16 procent na 83,4 miliardy Kč.

V prvním pololetí roku 2016 činil meziroční pokles zisku  Air Bank 89 procent. Do tohoto poklesu se promítl zejména vliv dočasného tržního přecenění investic.

Air Bank na trhu v ČR působí od roku 2011.

Je součástí PPF Group N.V., která je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Hlavním akcionářem PPF je Petr Kellner. (sfr)