Policie zasahovala v centrále zahradního řetězce Mountfield.

V centrále společnosti Mountfield zasahovala policie. Hledala zde staré licenční smlouvy uzavřené v 90. letech. Policie zásah potvrdila.

„Jde o celou řadu smluv na používání různých jmen a našich reklamních spotů,“ uvedl Ivan Drbohlav, který je spolumajitelem firmy od roku 1991 a o zásahu se prý dozvěděl dnes ráno.

„Náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení, nicméně více informací poskytovat nebudeme,“ uvedl Jaroslav Ibehej, mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Mountfield byl založen v roce 1991, první prodejnu otevřel v březnu téhož roku v Mnichovicích u Prahy. Nyní patří v Česku mezi největší řetězce zaměřené na prodej zahradní techniky a vybavení pro kutily, v ČR a na Slovensku má dohromady 74 prodejen. Loni zvýšil tržby o 15 procent na 4,5 miliardy korun. V roce 2014 měla firma tržby 3,9 miliardy korun.

Obrat trhu se zbožím pro dům, bydlení a zahradu činí v Česku zhruba 30 miliard korun ročně. Na tuzemském trhu působí sedm řetězců – OBI, Bauhaus, Baumax (Merkury Market), Globus Baumarkt, Hornbach Baumarkt, Uni Hobby a Mountfield.

(pel)