Výrobce Primek, společnost ELTON hodinářská, rozbíhá dvojsměnný provoz, aby uspokojila zvýšenou poptávku.

Výrobce hodinek Prim, společnost ELTON hodinářská, rozbíhá dvojsměnný provoz. Rozšířením výroby o další směnu chce firma v předvánočním období uspokojit zvýšenou poptávku, která proti předchozím období stoupla o 70 procent.

Český výrobce hodinek PRIM, společnost ELTON hodinářská, po svém začlenění do skupiny Czechoslovak Group zaznamenala zvýšený zájem o své produkty, který oproti zbytku roku vzrostl o 70 procent.

„Největší zájem je o hodinky s naším vlastním mechanickým strojkem, stále častěji se ale setkáváme také s poptávkou po firemních hodinkách, které jsou převážně s quartzovým strojkem,“ informovala Adéla Dittmannová, mluvčí společnosti ELTON hodinářská.

„Firmy, v souladu s aktuálními trendy, stále častěji sahají po českých výrobcích, pokud chtějí odměnit či obdarovat své partnery a zaměstnance,“ podotkla.

V souvislosti s rostoucí poptávkou a plánovaným rozšířením výroby o druhou směnu hledá ELTON nové zaměstnance, především kvalifikované hodináře a obsluhu CNC.

Podle Dittmannové by ve firmě nyní okamžitě potřebovali tři nové hodináře a poté další dva každý rok. Právě investice a rozvoj zaměstnanců jsou aktuálními prioritami managementu společně s důrazem na špičkovou kvalitu produkce, především mechanických strojků.

Předvánoční Orlík

Mezi legendární modely Primek patří náramkové hodinky PRIM ORLÍK, jejichž historie se v novoměstské továrně začala psát před více než 50 lety. ELTON se nyní rozhodl vyrobit limitovanou edici ORLÍK II. BRONZ L.E.

hodinky-prim-orlik

Hodinky jsou prvním modelem PRIM, jejichž pouzdro je vyrobeno z bronzu, který se oproti ostatním kovům vyznačuje vyšší tvrdostí. Vlivem okolní atmosféry a některých chemických prvků u něj navíc dochází k oxidačním procesům, které bronzovým povrchům propůjčují nezaměnitelnou škálu odstínů, a vzniká tak unikátní patina.

Prostředí, ve kterém se majitel hodinek pohybuje, je spolu s jeho stylem života spolutvůrcem toho, jak se vzhled hodinek přirozeně mění v průběhu času.

„Hodinky aktivního sportovce nebo vášnivého cestovatele budou mít po několika měsících a letech nošení zcela jiný vzhled než hodinky vytíženého manažera, který svůj čas tráví v klimatizovaných kancelářích,“ vysvětlila Dittmannová.

„Protože bronz nejvíce reaguje se sloučeninami síry, rozdíly ve vznikající patině budou také mezi obyvateli velkých měst s rušnou automobilovou dopravou nebo průmyslem a těmi, kdo dávají přednost venkovu,“ dodala.

Dárek pro Martinu Navrátilovou k jejímu říjnovému životnímu jubileu.

Dárek pro Martinu Navrátilovou k jejímu říjnovému životnímu jubileu.

Původní model PRIM ORLÍK byl v novoměstské továrně vytvořen na zakázku tehdejší Československé armády v první polovině 60. let. Hodinky byly určené pro armádní potápěče a vzhledem k tomu, že jich bylo vyrobeno jen 300 kusů, jsou dodnes vyhledávaným a téměř nedostupným sběratelským artiklem.

Limitovaná edice bronzových hodinek bude mít pouhých 250 kusů a není zdaleka jediným unikátním projektem, který společnost v současné době realizuje.

Před několika měsíci uvedla speciální hodinky PRIM Karel IV.

Nyní ve spolupráci s Nadací Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 připravila limitovanou edici hodinek PRIM Václav Havel L.E., která připomene výročí 80 let od narození prezidenta. (sfr)