Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Škoda plánuje do roku 2025 vstoupit na 18 nových trhů. Letos čeká rekordní výsledky

Automobilka Škoda Auto plánuje, že do roku 2025 vstoupí na 18 nových trhů. Celkový počet zemí, kde má obchodní aktivity, by se tak zvýšil ze současných 102 na 120. Za letošní rok očekává Škoda rekordní počet prodaných vozů i rekordní finanční výsledky.

Realitní fond České spořitelny koupil od PPF za 4,4 miliardy budovu City Tower

ČS nemovitostní fond koupil od společnosti PPF Real Estate Holding budovu City Tower v Praze na Pankráci. Hodnota transakce je 4,4 miliardy korun. Akvizice budovy je jednou z nejvýznamnějších transakcí na trhu komerčních nemovitostí ve střední Evropě v letošním roce.

Akcie Deutsche Bank poprvé klesly pod 10 eur. Obavy z pádu banky sílí 

Akcie německé banky Deutsche Bank prudce oslabily a vůbec poprvé se ocitly pod hodnotou 10 eur (270 korun). Mohou za to zprávy, že některé hedgeové fondy ve Spojených státech omezily své obchody s bankou kvůli hrozbě vysoké pokuty, které Deutsche Bank čelí v USA. Obavy z vratké stability banky ovlivnily obchodování na evropských i amerických burzách.

EPH a PPF dokončily nákup německých hnědouhelných aktiv od švédského Vattenfallu

Energetický a průmyslový holding (EPH) dokončil v konsorciu s firmou PPF Investments (PPFI) nákup německých hnědouhelných aktiv od švédské společnosti Vattenfall. Nová společnost se stane s 8000 zaměstnanci druhým největším uhelným těžařem v Německu, management se nezmění. Cenu transakce holding neuvedl.

Český Avast dokončil akvizici nizozemské firmy AVG Technologies. Za převzetí zaplatil 32 miliard

Česká antivirová firma Avast dokončila koupi nizozemské konkurenční společnosti AVG Technologies, za něž zaplatila 1,3 miliardy dolarů (32 miliard korun). Od 3. října tak budou obě společnosti spravovány jako jedna firma s letošními předpokládanými tržbami přesahujícími 700 milionů USD (asi 16,8 miliardy korun). Antiviry se spojují, aby posílily svou pozici proti expandující čínské konkurenci a mohly více investovat do perspektivního zabezpečení mobilů.

(pel)