Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


EK vyšetřuje dalších 6 nadnárodních společností kvůli placení daní v Irsku

Podobně jako u americké společnosti Apple se údajné daňové úniky v rámci Evropy týkají obchodních transakcí ze začátku 90. let, kdy irská vláda společnostem udělovala v rámci tehdy platného zákona daňová „doporučení“. Komise oficiálně vyšetřuje daňový postup některých zemí EU vůči dalším společnostem z USA. Zasáhla už proti nizozemskému přístupu k americkému řetězci Starbucks a vyšetřuje údajné daňové dohody Lucemburska se společnostmi Amazon a McDonald’s. Americká vláda postup EK kritizuje jako zjevně antiamerický.

Škodovka údajně představí příští rok 4 modernizované modely

Česká automobilka by měla v příštím roce podle neoficiálních informací představit novou generaci malého SUV Yeti. K tomu se chystá uvést na trh upravené modely Citigo, Rapid a Octavia. O rok později má v plánu představit firma, která je součástí německého koncernu Volkswagen, i modernizovanou verzi velkého SUV Kodiaq. po roce 2018 chce představit první crossover.

V ČR v srpnu oficiálně zkrachovalo na 60 firem

V srpnu 2016 v Česku nahlásilo bankrot 59 obchodních společností, což je o 3 méně než v červenci a 2. nejnižší počet za 8 let. V srpnu bylo vyhlášeno 590 bankrotů fyzických osob podnikatelů, uvedla studie CRIF – Czech Credit Bureau. Počty návrhů na bankrot se ale u obou kategorií zvýšily.

Daniel Craig by za další 2 bondovky měl inkasovat údajně 3,5 miliardy korun

Společnost Sony si chce koupit herce Daniela Craiga pro příští dvě bondovky. Podle Daily Mail měl osmačtyřicetiletý herec dostat nabídku na 150 milionů dolarů (zhruba 3,6 miliardy korun), pokud bude pokračovat v natáčení příběhů o agentovi 007. Craig přitom svou budoucí účast v kultovních špionážních filmech odmítal. Již tak si vydělal díky Bondovi rekordní sumy. Jen Skyfall vynesl na tržbách přes miliardu dolarů.