Společnosti LAMA ENERGY GROUP a itself se staly minoritními akcionáři společnosti 4NET.TV solutions.

Společnosti LAMA ENERGY GROUP a itself s.r.o. se staly minoritními akcionáři společnosti 4NET.TV solutions, která je předním českým vývojářem softwarových řešení pro internetovou televizi. LAMA ENERGY GROUP a itself se tak přidaly ke stávajícímu minoritnímu akcionáři, kterým je společnost PODA.

Většinový podíl ve 4NET.TV solutions nadále drží zakladatel společnosti a její ředitel Tomáš Říha. Všichni tři minoritní akcionáři jsou zároveň zákazníky 4NET.TV solutions v oblasti provozování IPTV/OTT televizního vysílání.

„Vstupem LAMA ENERGY GROUP a itself do 4NET.TV solutions vzniklo strategické partnerství, ze kterého bude těžit nejen společnost, ale především její zákazníci a koncoví zákazníci všech tří minoritních akcionářů,“ uvedl Tomáš Říha.

„Vzniklé partnerství znamená pro rozvoj internetové televize pořádnou dávku nové energie.“

„Pro internetovou platformu Nové DIGI TV jsme vybrali OTT řešení postavené na softwaru 4NET.TV solutions, který ocení naši zákazníci pro jednoduché, rychlé a intuitivní ovládání a také pro mnoho nabízených funkcionalit,“ konstatoval Vladimír Rusnák, výkonný ředitel DIGI CZ, dceřiné společnosti LAMA ENERGY GROUP.

„Vysoce oceňujeme, že nám původní akcionáři umožnili kapitálový vstup do 4NET.TV solutions, kterým chceme přispět k rozvoji společnosti a zároveň posílit naše vzájemné obchodní vztahy,“ zdůraznil Rusnák.

„Vstup nových dvou akcionářů vítáme. Vidíme zde velký potenciál pro synergické efekty, kterými se nadále posílí pozice 4NET.TV solutions na trhu,“ doplnil Martin Šigut, statutární ředitel společnosti PODA.

„Vzniklé partnerství znamená pro rozvoj internetové televize pořádnou dávku nové energie. Pro nás je pak doplněním posledního chybějícího dílu do skládačky v provozování IPTV/OTT jako komplexní služby,“ prohlásil Jan Dašovský, jednatel a zakladatel společnosti itself.

Platforma pro velkou část operátorů

Firma 4NET.TV solutions má dlouholeté zkušenosti na poli vývoje softwaru a správy serverových a síťových prostředí. Tyto zkušenosti se staly základem pro vytvoření IPTV platformy, kterou dnes využívá velká část středně velkých českých operátorů.

Společnost PODA patří mezi přední poskytovatele telekomunikačních a datových služeb s více než 20letou tradicí působení na trhu. Svá řešení realizuje především na vlastních datových sítích.

Od roku 2015 připojuje PODA bytové domácnosti pomocí technologicky nejpokročilejšího způsobu, kterým jsou pasivní optické sítě na bázi GPON, a stává se operátorem s největším počtem optických přípojek v ČR.

Fotbalová LAMA

LAMA ENERGY GROUP je česká investiční skupina, která prostřednictvím společnosti DIGI CZ provozuje placenou televizi Nová DIGI TV zaměřenou na sportovní obsah a program pro celou rodinu.

V ČR nabízí Nová DIGI TV exkluzivně mimo jiné fotbalové soutěže Premier League, La Liga a Sky Bet Championship. DIGI CZ nabízí v ČR již od roku 2006 služby placené televize na satelitu a od září 2016 i přes internet.

Optická síť itself

Spolenčost itself provozuje vlastní optickou páteřní síť o délce více než 2 200 km po celé České republice se dvěma datacentry v Brně a Ivančicích. Projektuje a realizuje výstavbu telekomunikačních sítí.

Z hlavní přijímací stanice distribuuje více než 350 televizních stanic, a to v podobě streamů nebo jako službu IPTV na klíč.

Pod značkou Selfnet přináší internetové připojení a televizní vysílání do více než 35 000 domácností ve 40 městech a obcích jižní Moravy. Firma itself má v oblasti OTT a IPTV mnohaleté zkušenosti jako systémový integrátor a dodavatel technických streamů. Tyto služby využívá více než 60 tisíc koncových zákazníků národních telekomunikačních operátorů i regionálních poskytovatelů internetového připojení. (sfr)