Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


UberEATS bude rozvážet jídlo v evropských metropolích

Společnost zahájila expanzi služby UberEATS na rozvoz jídla do evropských měst. Rozšíří se do minimálně 15 evropských měst. UberEATS dosud působil v 18 městech světa, většina z nich je v USA. Další na řadě jsou Vídeň, Berlín, Amsterdam, Moskva, Řím, Mnichov, Miláno, Madrid, Kodaň, Brusel, Stockholm a Curych.

Natland investoval miliony přes crowdfunding.  Do výrobce nápojů Isoline

Skupina Natland investovala 3,2 miliony korun do bondů nápojové společnosti Isoline. Stala se tím největším investorem do emise čtyřletých dluhopisů, kterou Isoline nabídl prostřednictvím crowdfundingové platformy Fundlift. Fundlift Isoline pomohl získat přes 7 milionů korun na podporu exportu.

Čeští zbrojaři vyvezli rekordní počet zbraní. Zejména do EU a Iráku

Export zbraní a vojenského materiálu z Česka byl v roce 2015 rekordní. Celkem dosáhl 15 miliard korun. Největší část – 28 % – se vyvezla do EU, z dalších zemí pak do Iráku. Celkem bylo v roce 2015 k vývozu vojenského materiálu uděleno 1144 licencí v hodnotě 24 miliard korun.

Leo Express v září zavede další 2 autobusové linky

Leo Express nově vstoupil na autobusovou linku z Prahy do Plzně a Klatov. Kromě toho expanduje i na Slovensko, kde bude jezdit na trase mezi českým Starým Městem u Uherského Hradiště a slovenskou Banskou Bystricou. Slovenská linka naváže na vlak LE z Prahy do Starého Města.

Nedostatek dílů ohrožuje výrobu v továrnách Volkswagenu

Přerušení výroby kvůli nedostatku dílů, který způsobil spor s dodavateli, ohrožuje výrobu šesti továren Volkswagenu. Ovlivní tak více než 25 tisíc zaměstnanců automobilky. Volkswagen aktuálně jednání s dodavateli obnovil.

(bož)