Aleš Hušák je kontroverzní postavou českého byznysu. Podle mnohých způsobil pád Sazky, on sám několikrát naznačil, že ho zničila svou kritikou média.

Bývalý šéf sázkové společnosti Sazka Aleš Hušák hodlá kandidovat do senátu za Prahu 6. Prý proto, že není natolik zbabělý, aby pouze přihlížel dění. Naopak se na něm chce aktivně podílet. Věnovat se hodlá migraci, se kterou podle jeho názoru politici nic nedělají. Zajímá se i o inkluzi či zneužívání sociálních dávek. A navrhuje vyzbrojení všech domácností.

„Protože mám rodinu, rozhodl jsem se, že nemohu být tak zbabělý a nezkusit udělat něco proti tomu všemu, co jsem uvedl výše. Alespoň si nebudu muset vyčítat, že jsem se o nic nepokusil,“ uvádí na webu Hušák. Kandidovat bude za Nezávislé.

„Díky rozdílnému volebnímu systému je možné do Senátu postupně dovolit, a ono se to pomalu daří, na politických stranách opravdu nezávislé osobnosti. Ty sice nemusejí dát dohromady potřebné rozhodovací většiny, ale nebudou mít vazbu na stranické systémy, a začnou provokovat současnou politickou oligarchickou scénu novými a nezávislými nápady a tím oživovat politický proces,“ vysvětlil své cíle.

Každý potenciální projev, který pronese v Senátu, skončí prý větou: „Ostatně soudím, že Evropská unie musí být zničena všemi legálními prostředky, a to nejlépe dohodou všech národních států“. Jeho dalším heslem je „kulomet do každé rodiny“, distancuje se zcela od politické korektnosti. Občané se podle něho musejí chránit sami, protože stát jim bezpečí nezaručuje.

Hušák také navrhuje zrušit mezinárodní smlouvy o ochraně přírody. Trnem v oku jsou mu i zákony, které se týkají pokut a postihů v silničním provozu.

Aleš Hušák je kontroverzní postavou českého byznysu. Podle mnohých způsobil pád Sazky, jejímž byl generálním ředitelem až do doby jejího definitivního krachu v roce 2011. Ve společnosti působil téměř 20 let.

Poslední roky se držel spíše v ústraní. „Jsem živnostník, OSVČ se tomu říká. Snažím se pěstovat víno, mám vinice ve Španělsku. Pomáhám některým lidem na poli poradenství. Uvědomil jsem si, že za dobu, kterou jsem věnoval byznysu, jsem měl spoustu věcí nedodělaných. Dělám to, co mě baví,“ uvedl letos na jaře v rozhovoru pro web Aktuálně.

(hej)