Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Adidas zvýšil zisk na 11,2 miliardy. Navýšení pomohlo mistrovství světa ve fotbale

Provozní zisk německého výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas se v druhém čtvrtletí zvýšil o 77 procent na 414 milionů eur (11,2 miliardy korun). Hospodaření podpořilo hlavně fotbalové mistrovství ve Francii, které zvýšilo prodej zboží s fotbalovou tematikou, rostl však i prodej běžeckých bot a oblečení pro volný čas.

Ztráta Tesly vzrostla o 110 milionů dolarů. Společnost nezvládá vyrábět auta podle plánu

Kalifornská automobilka Tesla Motors prohloubila svou ztrátu ve druhém čtvrtletí na 293 milionů dolarů (zhruba 7 miliard korun) ze 184 milionů dolarů před rokem. Nárůst prodeje nedokázal vykompenzovat rozsáhlé náklady na zvyšování produkce nových vozů.

Pohonné hmoty v Česku dál zlevňují

Ceny pohonných hmot v České repoublice v uplynulém týdnu opět klesly, již čtvrtý týden v řadě. Nejprodávanější benzin Natural 95 zlevnil od o 18 haléřů na 29,36 koruny za litr a nafta o 19 haléřů na 27,87 koruny. Nejdražší benzin a nafta jsou v Praze. Naopak nejlevněji pořídíte benzin v Ústeckém kraji a naftu v Královéhradeckém kraji.

Synot Tipu klesly výnosy o půl miliardy

Loterijní společnost Synot Tiploni vykázala o půl miliardy nižší výnosy než v loňském roce – 6,36 miliardy korun. Zisk se meziročně snížil o necelých 12 milionů na 44 milionů korun.

Bulharský ČEZ si půjčí 3 miliardy od Evropské banky pro obnovu a rozvoj

ČEZ si půjčí od Evropské banky pro obnovu a rozvoj 116 milionů eur (3,1 miliardy korun). Půjčku musí schválit mimořádná valná hromada ČEZ Razpredelenie, která se koná 8. září. Energetická společnost zároveň v Bulharsku vede proti státu mezinárodní arbitráž.