Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Škoda vstoupí na tři nové trhy. V Číně investuje 2 miliardy eur

Mladoboleslavská automobilka Škoda chce letos vstoupit na tři nové trhy – v Jižní Koreji, Singapuru a Íránu. V Číně spolu s tamním partnerem během pěti let investuje dvě miliardy eur.

Lufthanse prudce klesl zisk. Bude snižovat náklady

Čistý zisk největší německé letecké společnosti Lufthansa se v prvním pololetí propadl o více než polovinu na 429 milionů eur (11,6 miliardy korun) z 954 milionů eur před rokem. Firma se letos zaměří na snižování nákladů. Poptávku ovlivnily především teroristické útoky v Evropě.

Japonsko do svého hospodářství napumpuje přes 3 biliony

Japonská vláda vyhradila na podporu ekonomiky 13,5 bilionu jenů (3,2 bilionu korun). Kroky zahrnují investice do infrastruktury či finanční příspěvky lidem s nízkými příjmy. Hospodářství by díky tomu mělo růst o 1,3 procenta rychleji.

Sponzorem české fotbalové ligy bude Fortuna. Přispěje 25 milionů korun

Jedním ze sponzorů první fotbalové ligy se stane sázková kancelář Fortuna. Společnost bude dvě sezony přispívat do českého fotbalu 25 miliony korun, které by měly putovat hlavně do nižších soutěží v čele s druhou ligou.

Zisk Ferrari vzrostl o třetinu. V druhém čtvrtletí dosáhl 2,8 miliardy

Italskému výrobci luxusních sportovních automobilů Ferrari stoupl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 35 procent na 104 milionů eur (2,8 miliardy korun). Hospodaření podpořily vyšší dodávky vozů.