Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Čtvrtletní zisk Hyundai podesáté za sebou klesl

Čtvrtletní zisk jihokorejské automobilky Hyundai Motor se snížil z 1,70 bilionu (zhruba 36 miliard korun) wonů na 1,66 bilionu wonů. Firma tak vykázala již desátý pokles čtvrtletního zisku za sebou. Největší automobilka se potýká s ostrou konkurencí a poklesem poptávky po některých klíčových modelech.

Škoda míří do Íránu a Koreje. Automobilka plánuje zvýšit prodej na 1,5 milionu aut ročně

Česká automobilka Škoda Auto se chystá zvýšit prodej a hledá nová odbytiště. Plánuje vstoupit na íránský a jihokorejský trh, zvažuje se i  USA a Kanada. Podnik plánuje prodávat 1,5 milionů aut ročně.

McDonald’s klesly tržby i zisk. Řetězci se nedaří na některých klíčových trzích

Americká společnost McDonald’s ve druhém čtvrtletí hospodařila s čistým ziskem 1,09 miliardy dolarů (26,8 miliardy korun). Meziročně je to pokles o 9,1 procenta. Zároveň upozornila, že nyní čelí obtížným podmínkám na některých klíčových trzích.

Vlastník TV Nova CME zvýšil pololetní zisk téměř o pětinu. V ČR se propadl o šest procent

Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která mj. vlastní televizi Nova, zvýšila provozní zisk OIBDA o 18 % na 70,7 milionu dolarů (1,7 miliardy korun). V Česku zisk o 6% klesl.

Panasonic jedná o převzetí výrobce spotřebičů Gorenje, majitele české Mory Moravia

Panasonic má zájem o převzetí slovinského výrobce domácích spotřebičů Gorenje. Panasonic již nyní vlastní více než desetinový podíl v Gorenje, která ovládá českého výrobce varné a topné techniky Mora Moravia. Gorenje má zastoupení v 70 zemích světa a na evropském trhu s domácími spotřebiči podíl kolem 4 %.