Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Verizon převezme za 4,8 miliardy dolarů většinu Yahoo

Americká telekomunikační společnost Verizon Communications převezme za 4,8 miliardy dolarů (118,2 miliardy korun) základní aktivity internetové společnosti Yahoo. Transakce tak ukončí spekulace o budoucnosti firmy, která v únoru oznámila, že posoudí své strategické možnosti, včetně prodeje některých aktivit.

Exministr Drobil koupil další strojírny na Ostravsku. Chce vytvořit firmu s obratem přes miliardu korun

Exministr Pavel Drobil se svým společníkem Jaroslavem Čánkem letos získali už druhou strojírenskou firmu na Ostravsku. Jejich cílem je zhruba do tří let vytvořit jednu firmu, která bude mít roční obrat přes miliardu korun. Ta má být jedním z největších českých dodavatelů pro těžaře ropy a plynu po celém světě.

Ropa je nejlevnější za poslední 3 měsíce

Světové ceny ropy dnes výrazně klesly, americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) se tak dostala na tříměsíční minimum pod 43 dolarů za barel. Ceny tlačí dolů obavy investorů z nadbytečných dodávek na trh a z nepříznivého vývoje světové ekonomiky.

Provozovatelé prodejen Albert a Delvita dokončili fúzi. Vznikne obchodní gigant, skupina zahrne 6500 obchodů

Nová skupina Ahold Delhaize bude po skončení fúze provozovat 6500 obchodů s potravinami a spotřebním zbožím v Evropě a USA. Skupina zaměstnává 375 tisíc lidí, souhrnné tržby obou firem za loňský rok přesáhly 62 miliard eur.

Řetězci prodejen Hruška loni klesly tržby. Velkoobchodní prodej oslabil

Řetězec Hruška provozuje maloobchodní i velkoobchodní prodej. Velkoobchodní tržby firmy klesly o 4 procenta, maloobchod mírně posílil. Zisk společnosti klesl na 150 milionů.