E.ON v Česku zlevní od října zákazníkům bez fixace elektřinu až o 16 procent. (Ilustrační foto: redakční koláž).

E.ON v Česku zlevní od 1. října stávajícím zákazníkům bez fixace elektřinu až o 16 procent. Podobný krok E.ON nedávno oznámil také u dodávek plynu, kde ceny snížil k 1. září. Ceny energií tak E.ON snížil celkově pro zhruba milion stávajících zákazníků.

Od 1. října letošního roku E.ON snižuje ceny dodané elektřiny o 13 až 16 procent v závislosti na konkrétním ceníku.

Ceny pro stávající zákazníky jsou nyní na srovnatelné úrovni jako nabídky pro nové klienty,“ uvedla firma.

Domácnost s distribuční sazbou D02d nově u E.ONu zaplatí za jednu megawatthodinu (MWh) silové elektřiny 3961 Kč bez DPH. Ve srovnání s vládním stropem tak ušetří na jedné spotřebované MWh 1039 Kč, tj. přibližně pětinu.

Ke koncové ceně pro odběratele se ještě musí připočíst ostatní poplatky, jako např. DPH (21 %), stálá měsíční platba nebo distribuční poplatky.

E.ON klientům energie zlevní automaticky a stejně tak jim přepočítá výši měsíčních záloh. V případě, že bude možné zálohy snížit, pošle jim nový rozpis.

Firma už na konci srpna oznámila, že pro stávající zákazníky bez fixace od 1. září snižuje ceny plynu, a to rovněž až o 16 procent. Zákazník s běžnou spotřebou tak za dodanou MWh plynu zaplatí 1918 Kč bez DPH, což je oproti vládnímu stropu úspora o 582 Kč. (sfr)