Benzín i nafta v Česku od minulého týdne zdražily. Nafta o 18 haléřů na litr. (Ilustrační foto).

Benzín i nafta v Česku od minulého týdne zdražily. Benzin byl naposledy dražší v dubnu. Nafta v tomto týdnu stála v průměru o 18 haléřů na litr více než před týdnem. Litr benzinu Natural 95 se aktuálně prodává v průměru za 37,39 koruny, před týdnem byl o pět haléřů levnější. Nafta nyní stojí v růměru 32,58 koruny za litr.

Současná cena nafty je nejvyšší za posledních dva a půl měsíce. Benzin, který byl naposledy dražší letos na konci dubna.

Vyplynulo to z údajů společnosti CCS.

Nejlevnější paliva v tomto týdnu čerpali řidiči v Jihočeském kraji, kde stál litr benzinu v průměru 36,95 koruny. Nafta tam stála průměrně 32 korun za litr.

Nejdražší paliva jsou tradičně v Praze. Litr benzinu zde stojí průměrně 38,38 koruny. Nafta v Praze vyjde v průměru na 34,12 koruny za litr.

Ceny pohonných hmot v Česku stoupaly zhruba od konce května. U benzinu se růst koncem června téměř zastavil, nafta v mírném zdražování pokračovala i v červenci.

I přes zdražování jsou paliva v Česku nyní levnější než před rokem. Benzin stál před rokem o 9,70 koruny více. Nafta byla před rokem dražší o 14,70 koruny za litr. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Poslanci zdražili naftu v Česku. Rozhodli o zvýšení spotřební daně u nafty o 1,50 koruny