Česká zbrojovka spustila NTF aukci limitované edice rytých pistolí CZ 75 Řád Bílého lva. (Foto: Česká zbrojovka)

První NFT aukce limitované stokusové edice ručně rytých pistolí CZ 75 Řád Bílého lva, připomínající sté výročí založení nejvyššího státního vyznamenání České republiky, byla spuštěna v pátek 16. prosince 2022. V aukci, která poběží do pátku 23. prosince, bude nabídnuto deset kusů těchto umělecky zdobených unikátů s výrobními čísly RBL-003 až RBL-012.

V následujících týdnech se uskuteční NFT aukce dalších exemplářů této limitované edice.

NFT token slouží jako certifikát autenticity pro sběratele a zároveň jako poukaz na nákup konkrétní fyzické zbraně.

Každá aukce bude probíhat 7 dnů a bude mít plovoucí konec.

Vyvolávací cena, minimální hodnota příhozu, doba platnosti každého NFT poukazu a další podrobnosti jsou uvedeny v samostatné části často kladených dotazů. K těm klient dostane přístup po registraci na odkaze výše.

Každá pistole CZ 75 Řád Bílého lva bude v aukci nabízena samostatně, proto může člověk přihazovat u výrobního čísla podle svého výběru, a zároveň také u libovolného počtu NFT poukazů na pistole CZ 75 Řád Bílého lva.

Vítěze aukce podnik kontaktuje za účelem dohodnutí postupu nákupu fyzické pistole (prvním krokem tohoto procesu je kontrola, zda je vítěz oprávněn k nákupu palné zbraně).

Samotné zbraně budou držitelům digitálního aukčního certifikátu předávány postupně v průběhu příštího roku, jelikož stále probíhá jejich ruční výroba. (pel)