Raiffeisenbank spouští mobilní aplikaci pro nákup ETF, akcií, podílových fondů a investičních certifikátů. (Ilustrační foto: RB)

Raiffeisenbank jako první velká banka na českém trhu spouští vlastní mobilní aplikaci pro nákup ETF, akcií, podílových fondů a investičních certifikátů. Aplikace s názvem Raiffeisen investice umožňuje uživatelům investovat na pár kliknutí a přináší jednoduché řešení pro správu investičního portfolia.

„Naším cílem je vytvořit komplexní investiční platformu, ve které budou naši klienti moci uspokojovat všechny svoje investiční potřeby. V současné době lze v aplikaci jednoduše otevřít komisionářskou smlouvu a pohodlně investovat do různých typů cenných papírů jak jednorázově, tak i pravidelně. Postupně plánujeme umožnit například nákup frakčních akcií a frakčních ETF či využití služby roboadvisory,“ řekl Marek Podrabský, ředitel investic v Raiffeisenbank.

Klienti si mohou v aplikaci Raiffeisen investice vytvořit široce diverzifikované portfolio. Na výběr mají více než tisíc různých cenných papírů, které mohou obchodovat na trzích po celém světě.

Jednoduchý a chytrý přehled klientům umožňuje mít investice neustále pod kontrolou a nepropásnout tak žádnou investiční příležitost.

„Klienti, kteří si otevřou investiční smlouvu prostřednictvím aplikace Raiffeisen investice, budou moci do konce tohoto roku obchodovat akcie a ETF na americké burze s poplatkem již od 1 dolaru, v Evropě od 1 eura a na Pražské burze od 10 korun. V průběhu září začneme posílat individuální pozvánky ke stažení investiční aplikace prvním několika tisícům klientů, od kterých budeme průběžně sbírat zpětnou vazbu,“ doplnil Marek Podrabský.

Klienti, kteří chtějí začít investovat s Raiffeisen investice již nyní, mohou požádat o zaslání pozvánky ke stažení aplikace přes kontaktní formulář dostupný na webových stránkách banky. (pel)