Bývalý prezident a dlouholetý šéf ODS Václav Klaus se navezl do současných občanských demokratů, kteří ho prý deprimují.

Exprezident Václav Klaus a dlouholetý šéf občanských demokratů se navezl do dnešní ODS, která ho prý deprimuje. V rozhovoru pro Novinky připustil i svou opětovnou kandidaturu na prezidenta.

Jako dlouholetý člen a lídr občanských demokratů se opřel do současné strany, která ho prý deprimuje. U ostatních stran a hnutí to tak nevnímá, protože od nich nic neočekává, ale od ODS ano.

Vysvětlil také, proč odmítl nabídku Trikolóry, aby kandidoval za hnutí ve volbách do sněmovny. Hnutí po odchodu svého syna Václava Klause mladšího považuje za ochuzenou a změněnou.

Politické a ideové základy byly podle něj postaveny správně, je ale škoda, že strana nebude mít sílu je prosadit.

V rozhovoru připustil i svou opětovnou kandidaturu na prezidenta.

„Volby jsou za rok a půl, takže to není teď téma. Bude to téma pro celou zemi a svým způsobem i pro mě,“ řekl.

Klaus mj. dnes představil novou knihu s názvem Volby 2021 – Budou o něčem?. Hlavním tématem jsou nadcházející parlamentní volby, zda mohou přinést radikální změnu a být zárodkem obratu k lepšímu.

Exprezident a jeho institut od nadcházejících sněmovních voleb neočekávají žádnou výraznou změnu. Chtěl by ale, aby přispěly k probuzení veřejnosti, která by si podle něj měla uvědomit důležitost některých témat. (pel)