Kaufland poděkoval zákazníkům: dlouhodobě zlevnil 500 produktů.

Kaufland poděkoval zákazníkům: dlouhodobě zlevnil 500 produktů. Ceny potravin kvůli koronavirové krizi i suchu rostou. Ovšem ne všude. Společnost Kaufland jde proti proudu. Nabízí 500 výrobků napříč celým sortimentem ještě levněji než dosud.

„Je to poděkování našim zákazníkům. A nejde jen o dočasné slevy. Přicházíme s kampaní Dlouhodobě výhodněji. Lidé dlouhodobě ušetří například na nápojích, uzeninách, mléčných produktech, cukrovinkách, zvířecím krmivu či drogistickém zboží,“ uvedla tisková mluvčí Kauflandu Renata Maierl.

Zákazníci v prodejnách najdou produkty dlouhodobě výhodněji označené oranžovou šipkou, která vychází z vizuálu již známé slevové akce Superkauf. Vedle obvyklých slevových akcí jako jsou Superkauf, Superprodloužený víkend nebo slevy s Kaufland Card, tak supermarket přináší novou kampaň s ještě výhodnějšími cenami vybraných produktů.

V Kauflandu již nyní zákazníci najdou dlouhodobě výhodnou nabídku ve všech oblastech čerstvého zboží, jako například více než 200 druhů ovoce a zeleniny, 90 druhů pečiva a 110 druhů baleného masa.

Změny v nakupování

Na počátku koronavirové pandemie vzrostl zájem zákazníků o trvanlivé potraviny jako jsou těstoviny, mouka, rýže, konzervy. Lidé se předzásobovali.

Dalším faktorem, který změnil nákupní chování bylo uzavření školních zařízení a gastronomických provozoven. Zájem zákazníků se přesunul do „čerstvých úseků“, jako jsou ovoce, zelenina, masné produkty a mléčné výrobky.

„Chceme nabídnout dlouhodobě výhodnější ceny vybraných produktů. V našich prodejnách zákazníci nakoupí vše na jednom místě a navíc z produktů označené symbolem ´Dlouhodobě výhodněji´ si vybere opravdu každý,“ doplnila Renata Maierl.

Kaufland Česká republika v.o.s. je součástí německé obchodní skupiny Schwarz. Na český trh vstoupil v roce 1998 a v současné době zde provozuje 134 prodejen, dvě logistická centra a vlastní masozávod.

V České republice zaměstnává více než 23 500 lidí. Kaufland působí kromě Česka v dalších sedmi zemích světa: v Německu, na Slovensku, v Polsku, Chorvatsku, Rumunsku, Bulharsku a Moldávii.

Celkem provozuje více než 1 300 prodejen, masozávody a logistická či distribuční centra. Zaměstnává více než 150 tisíc lidí.