Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) bydlí za peníze daňových poplatníků na luxusní adrese v Praze vedle Pařížské. (Foto: Redakční koláž)

Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) bydlí v luxusním bytě u Pařížské ulice v Praze. Za bydlení navíc nevydá ani korunu, protože účty platí daňoví poplatníci. Před 2 lety přitom Schillerová musela po kritice opustit dotovaný státní byt.

Upozornil na to server Neovlivni.cz.

„Jako první se sháněla po odpovídajícím toaletním stolku, ten původní se jí nelíbil. Stoleček se jí nakonec také pořídil na státní útraty,” citoval server zdroj z ministerstva pro místní rozvoj, který si přál zůstat v anonymitě.

Schillerová si užívá luxusu v Salvátorské ulici, v těsné blízkosti Pařížské. Ta přitom patří mezi nejdražší adresy nejen v Česku, ale i ve světě. Informaci potvrdil mluvčí ministerstva pro místní rozvoj, pod které byt spadá.

Ministryně navíc nemusela platit ani za vybavení bytu. Měsíčně přitom bere plat 173 tisíc korun.

Šéfka státní kasy se brání, že má na takové bydlení nárok.

Není to přitom poprvé, co se bydlení Schillerové dostalo na přetřes. Před 2 lety se Schillerová, tehdejší náměstkyně ministra financí, musela vystěhovat ze státem dotovaného bytu v centru Prahy. (pel)