Předání krabic s rouškami. Na fotce vlevo Milan Cícer, ředitel bezpečnosti, interního auditu a compliance CSG. Vpravo Hynek Pejcha, ředitel bezpečnostního odboru MZV.

Holding CZECHOSLOVAK GROUP daroval ministerstvu zahraničních věcí 2 tisíce kusů respirátorů typu KN95. Respirátory budou používat čeští diplomaté působící na zastupitelských úřadech v zahraničí. Zásilka respirátorů, které snižují riziko nákazy infekcí, navýší rezervy ochranných prostředků pro diplomaty dodané českým státem.

CZECHOSLOVAK GROUP dlouhodobě pomáhá hájit obchodní, politické a kulturní zájmy České republiky.

„Czechoslovak Group je exportně orientovaná korporace. Proto je pro nás velmi důležitá podpora, kterou nám české diplomatické mise a zastupitelské úřady u exportních projektů poskytují. Jsme rádi, že můžeme přispět k tomu, aby čeští diplomaté pracovali v bezpečných podmínkách,“ uvedl ředitel bezpečnosti, interního auditu a compliance CSG Milan Cícer.

„Zastupitelské úřady ČR v zahraničí i v současné situaci fungují a dělají maximum jak pro české občany v nouzi, tak pro podporu českého exportu. Každá pomoc, a to včetně ochranných prostředků pro diplomaty, je vítaná,“ sdělila mluvčí ministerstva zahraničních věcí Zuzana Štíchová.

Dodávka respirátorů českým diplomatům je jedním z více druhů pomoci holdingu při zvládání pandemie.

CZECHOSLOVAK GROUP také věnoval respirátory Pardubickému kraji.

Společnost TATRA TRUCKS zase v těchto týdnech přednostně servisuje tatrovky, které využívají čeští záchranáři, hasiči a armáda.

Zvládnout krizi na Slovensku pomáhají kontejnerové nemocnice dalšího člena skupiny, MSM Group. Kontejnerové nemocnice nyní slouží v Trenčíně jako odběrová místa pro pacienty s podezřením na nákazu koronavirem. Další kontejnery se využívají v Trnavě a Bojnicích.

Společnost EXCALIBUR ARMY mezitím představila novinku v podobě dekontaminačního vozidla DECON.

Jde o speciální vozidlo určené pro rychlou dekontaminaci a dezinfekci, které své uplatnění najde mimo jiné právě při epidemiích a dalších situacích přinášejících ohrožení zdraví a životů obyvatelstva.

Všechny společnosti holdingu i za přísných bezpečnostních opatření zavedených kvůli pandemii covid-19 obchodují a vyrábějí. (pel)