DIGI TV zařadila ihned od spuštění vysílání stanici ČT3 do své nabídky. K dispozici je všem zákazníkům včetně těch, kteří využívají produkt Chytrá anténa. (Foto: Česká televize)

Televizní kanál ČT3, kterou Česká televize spustila v pondělí 23. března, je od začátku svého vysílání k dispozici také všem zákazníkům DIGI TV. Stanice, která má být v době koronavirové epidemie společníkem především seniorům, je nově součástí nabídky DIGI TV jak u internetové televize, tak přes satelit.

ČT3 vysílá denně od devíti hodin do 17:25 a její program je složený z archivních snímků a z potřebných informací pro seniory, kteří patří v čase pandemie nového typu koronaviru k nejohroženější skupině obyvatel.

DIGI TV na zařazení nové televizní stanice operativně zareagovala a její vysílání zahájila již od pondělí 23. března. V set-top boxech Arris na internetové televizi se ČT3 objeví automaticky bez nutnosti zásahu zákazníka na pozici za kanály ČT1 a ČT2.

To samé platí pro ty zákazníky, kteří sledují DIGI TV prostřednictvím aplikací v chytrých televizorech, na počítačích, tabletech či chytrých telefonech. Sedmidenní archiv se bude průběžně rozrůstat, jak budou přibývat odvysílané hodiny.

Na internetové DIGI TV bude ČT 3 dostupná v HD kvalitě.

Na satelitní DIGI TV se ČT3 spustí rovněž od pondělí, tedy od začátku svého vysílání a je k dispozici v SD kvalitě.

Na set-top boxech Kaon se zákazníkům uskutečnila automatická aktualizace kanálové mapy, ČT3 se objevila na třetí pozici hned za kanály ČT1 a ČT2. ČT 24 se z třetí pozice přesunula na čtvrtou a ČT :D/ČT Art ze čtvrté pozice na 47.

Přehled řazení kanálů je dostupný na https://novadigitv.cz/parametry/.

V případě, že se některým zákazníkům ČT3 neobjeví, pomůže spustit set-top box přes tovární nastavení, dle instrukcí na https://novadigitv.cz/restart.

Zákazníci satelitní DIGI TV, kteří využívají CA moduly, si mohou ČT3 naladit podle následujících parametrů:

Pozice: 0.8°W, frekvence: 12380, polarizace: Vertical, modulace: DVB-S2 8PSK, SR: 30000, FEC: 3/4, SID: 6013

ČT3 je od pondělí 23. března k dispozici ve všech balíčcích, kde se vyskytuje ČT1 a ČT2, tedy Základním balíčku, kompletní nabídce Maxi, v balíčku Sport Plus a také u produktu Chytrá anténa. (pel)