Brankář Tomáš Koubek přestoupil z francouzského Rennes do bundesligového Augsburgu.

Sparťanský brankář Tomáš Koubek po 2 letech působení ve francouzském Rennes přestoupil do německého Augsburgu, který v sezóně 2018/19 skončil v Bundeslize na 15. místě. Šestadvacetiletý brankář Koubek by měl, stejně jako doposud v Rennes, mít roli jedničky v bráně.

V Augsburgu se Koubek setká s dalším českým fotbalovým reprezentantem Markem Suchým, který do tohoto klubu před pár dny přestoupil ze švýcarské Basileje.

„Pro hodně lidí to může být překvapivý přestup. Zájem Augsburgu byl ale velký, což pro mě bylo zásadní. Finální jednání probíhalo během minulého týdne a v úterý se vše dotáhlo. Přístup lidí z Augsburgu mě přesvědčil o tom, jak moc mě chtějí a jakou ve mě mají důvěru,“ komentoval Koubek změnu svého působiště.

Že byl o Koubka v německém klubu veliký zájem potvrdil i jeho agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

„Zájem Augsburgu od března vygradoval do velmi intenzivního jednání, které se podařilo dotáhnout k všestranné spokojenosti. Tomáše měl Augsburg od samého počátku na svém seznamu posil nejvýše ze všech možných variant. Pro Augsburg se jednalo o jednu z největších investic v historii klubu,“ informoval Kolář.

Po francouzském Rennes je německý Augsburg pro Tomáše Koubka druhým zahraničním působištěm.

Před odchodem do Francie Koubek působil jen v Česku. Nejprve v Hradci Králové, odkud přestoupil do pražské Sparty.

Na konci minulé sezóny Koubek pomohl svému klubu k triumfu ve Francouzském poháru, přičemž ve finále se Rennes povedlo porazit Paris Saint Germain.

Koubek v Rennes nastoupil celkem k 67 ligovým zápasům a vedle toho ještě k devíti pohárovým a pěti zápasům Evropské ligy.

Tomáš Koubek svým příchodem do klubu v Augsburgu nahradí dosavadní jedničku Gregora Kobela, jemuž skončilo po sezóně hostování z Hoffenheimu. (sfr)

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.