Lionel Messi se stal nejlépe placeným sportovcem světa.

Argentinská fotbalová hvězda Lionel Messi se stal poprvé je nejléope placeným sportovcem světa. Za uplynulých 12 měsíců si útočník Barcelony vydělal 127 milionů dolarů (2,8 miliardy korun). Druhým nejbohatším sportovcem je Cristiano Ronaldo z Juventusu, který si vydělal 109 milionů dolarů.

Informaci přinesl časopis Forbes.

Třetí se v žebříčku nejvíce vydělávajících sportovců umístil Brazilec Neymar (105 mil. dolarů), ze kterého předloni Paříž St. Germain udělal nejdražšího fotbalistu historie.

Ronaldo kraloval žebříčku sportovců v letech 2017 a 2016.

Loni se však do čela vyhoupl americký boxer Floyd Mayweather s 285 miliony dolarů, které si vydělal zápasem s hvězdou bojových umění Conorem McGregorem z Irska.

Messi figuroval před rokem na druhém místě, Ronaldo byl třetí.

Nejlépe placeným boxerem se nyní stal Canelo Álvarez. Mexičanovi patří čtvrtá příčka před švýcarským tenistou Rogerem Federerem.

Forbes zveřejnil žebříček do stého místa. Hranicí přitom bylo 25 milionů dolarů.

Jedinou ženou v žebříčku je americká tenistka Serena Williamsová na 63. pozici.

Největší zastoupení mezi nejbohatšími sportovci má basketbalová NBA s 35 hráči, když nejvýše z nich je osmý LeBron James.

Forbes sestavuje pořadí podle celkových příjmů sportovců vždy od června do června. Zahrnuty jsou platy, bonusy, startovné, prize money, příspěvky od sponzorů, příjmy z reklamy a další zisky.

Nejlépe placení sportovci světa podle Forbesu (v milionech dolarů):

1. Lionel Messi (Arg./fotbal) 127

2. Cristiano Ronaldo (Portug./fotbal) 109

3. Neymar (Braz./fotbal) 105

4. Canelo Álvarez (Mex./box) 94

5. Roger Federer (Švýc. / tenis) 93,4

6. Russell Wilson 89,5

7. Aaron Rodgers (oba USA / americký fotbal) 89,3

8. LeBron James 89,0

9. Stephen Curry 79,8

10. Kevin Durant (všichni USA / basketbal) 65,4.


Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.