Spekuluje se o vzniku fotbalové Super Ligy, ve které by stabilně hrálo jen 16 elitních evropských velkoklubů, jako jsou Real, Juventus, Barcelona, apod.

Evropské fotbalové velkokluby chtějí již od roku 2021 vytvořit samostatnou Super Ligu, ve které by hrálo 16 nejlepších týmů. Znamenalo by to, že by tyto kluby nehrály ani své národní ligové soutěže, ani Ligu mistrů či Evropskou ligu. V Super Lize mají být kluby jako Real, Barcelona, Juventus, Arsenal, manšesterští United apod.

O záměru na vytvoření evropská klubové soutěže, jíž by se stabilně účastnila skupina vybraných týmů, informoval německý magazín Der Spiegel.

Super Liga by se hrála již od roku 2021.

Týmy jako Real Madrid, AC Milán, Arsenal, Barcelona, Bayern Mnichov, Juventus Turín a Manchester United jsou spolu s dalšími giganty údajně ochotny opustit jak své domácí ligové soutěže, tak i národní asociace.

Zmiňované velkokluby již údajně o možnosti vzniku Super ligy společně již jednaly a jednání budou dále pokračovat.

Podle posledních informací má být součástí dohody i to, že by tyto kluby měly „úplně opustit národní ligy a jejich fotbalové asociace“.

Účastníků chystané Super Ligy má být celkem 16. K zakládajícím klubům patří ještě Chelsea, Liverpool, Manchester City a PSG.

Přibýt k nim má vždy dalších pět pozvaných. Tyto kluby mají mít podle chystané dohody v soutěži právo startovat dalších dvacet let počínaje rokem 2021.

Magazín Der Spiegel uvedl, že mezi pozvanou pětící klubů do Super Ligy mají být Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Inter Milán, Olympique Marseille a AS Řím.

Ale například německý šampion Bayern Mnichov spekulace o odchodu do Super Ligy oficiálně odmítl. Komentovat situaci odmítly i oba manchesterské kluby. (sfr)


Ten nejkvalitnější fotbal mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech zápasů španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.