Arséne Wenger by mohl převzít německý Bayern...

Fotbalový trenér Arséne Wenger by se mohl vrátit k trénování. Bývalý dlouholetý kouč Arsenalu dosud ale stále neví, jaký klub či reprezentaci by mohl převzít. Prozradil to pro německý list Sport Bild.

Wenger po minulé sezoně skončil na lavičce Arsenalu, kde působil 22 let a získal 17 trofejí včetně tří anglických titulů. Od té doby je bez angažmá, přestože podle svých slov dostal mnoho nabídek. K trénování se plánuje vrátit na začátku příštího roku.

„Věřím, že opět začnu 1. ledna. Ještě nevím, kam půjdu, ale jsem odpočatý a připravený znovu pracovat,“ řekl Wenger pro německý list Sport Bild.

Zopakoval, že o jeho služby je velký zájem.

„Jsou tam asociace, národní týmy, může to být i v Japonsku,“ uvedl rodák ze Štrasburku, který před Arsenalem krátce vedl japonskou Nagoju.

„Díky 22 rokům v Arsenalu mám velké zkušenosti na různých úrovních. Ptají se na mě z celého světa,“ doplnil Wenger.

Podle spekulací některých médií by zkušený kouč mohl v zimě převzít Bayern Mnichov, kde prožívá těžké období nový chorvatský trenér Niko Kovać. (jaz)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.