Ronaldovy zdravotní testy dopadly na výbornou...

Cristiano Ronaldo sice letos oslavil 33. narozeniny, do starého železa ale nepatří. Ukázaly to alespoň zdravotní testy v Juventusu, kam letos v létě přestoupil z Realu. Podle výsledků testů má Portugalec tělo jako zhruba dvacetiletý hráč. Sám Ronaldo potvrdil, že se cítí jako mladík a na vrcholové úrovni chce hrát ještě dlouhá léta.

„Chci ukázat, že jsem jiný než ostatní, že jsem odlišný. Můj věk není důležitý, cítím se dobře,“ vyhlásil Cristiano Ronaldo po přestupu do Juventusu.

„Někteří hráči v této fázi kariéry chodí do Kataru a Číny, což respektuji, ale já se ještě cítím mladý a chci hrát na nejvyšší úrovni,“ dodal střelec s přezdívkou CR7.

Precizní péčí o sebe je Ronaldo pověstný, dbá na každý detail. Podle testů na zdravotní prohlídce má tělo jako dvacetiletý mladík. Má v něm jen sedm procent tuku, přičemž průměr profesionálního sportovce v jeho věku je deset procent. Naopak rovných padesát procent jeho postavy pokrývají svaly, průměr je čtyřicet šest procent.

Není se pak co divit, že slavný Portugalec vyniká. Mladším hráčům nejenže stačí, ale zastiňuje je. Tak jako na nedávném mistrovství světa. Ronaldo byl nejrychlejším hráčem ruského šampionátu, byla mu naměřena rychlost 33,98 kilometru za hodinu. Vyrovnal se mu jen chorvatský rychlík Ante Rebič. Následoval je Peruánec Luis Advíncula (33,8 km/h). Mladí fofrníci jako Marcus Rashford nebo Kylian Mbappé byli pomalejší.

„Tělo je můj kapitál,“ uvědomoval si Ronaldo už před řadou let.

Podle toho se chová. Po každém zápase si jde zaplavat, chodí na kryoterapii, kdy je pár minut v extrémním chladu. Pravidelně cvičí a posiluje, doma má prostornou tělocvičnu. Zaměřuje se na výbušnost, vytrvalost i pevnost těla.

Hlídá si jídelníček, jí pravidelně, drží dietu. Má rád ryby, dopřává si hodně zeleniny, vyhýbá se sladkému. Řídí se potřebou hned po utkání doplnit kalorie. Dbá na to, aby správně a dostatečně spal a aby také řádně odpočíval. (jaz)