Andrej Babiš při návštěvě Brna slíbil výstavbu sportovišť za miliardy (Ilustrační foto, zdroj: anobudelip.cz)

Andrej Babiš při návštěvě Brna nešetřil sliby. Premiér v demisi počítá s výstavbou nového cyklistického velodromu i hokejové haly. Obě stavby, které vyjdou na zhruba 2 miliardy, by podle něj měly být dokončeny do roku 2022.

Babiš uvedl, že splnění mnoha slibů, které se vlečou ve městě pod Špilberkem už desítky let, nebude v dohledné době žádným problémem.

Tak tomu bylo například i při návštěvě historické budovy betonového cyklistického velodromu u brněnského výstaviště. Právě tam, jak svého stranického šéfa Babiše ujistil primátor Brna Petr Vokřál, bude stát multifunkční, tedy především hokejová hala.

„Její výstavba je ovšem podmíněna tím, že současně s tím musíme podle toho, jak jsme slíbili, postavit nový cyklistický ovál, tedy velodrom, přičemž obě stavby by měly být dokončeny do roku 2022, maximálně 2023,“ slíbil Vokřál, který byl vzápětí Babišem opraven, že má uvádět jen termín 2022.

Obě stavby, tedy cyklistický stadión v Komárově i víceúčelová hala u výstaviště, by měly přijít téměř na dvě miliardy. Na nemožnost splnění téměř šibeničních termínů i nereálnost cen upozorňuje řada kritiků.

(jaz)