Fotbalový trenér Arséne Wenger naznačil, že byl k odchodu z Arsenalu donucen. Wenger přiznal, že lavičku londýnského celku ještě opustit nechtěl. O trenérském důchodu neuvažuje, žádnou nabídku ale zatím nedostal.

„Načasování mého odchodu nebylo mým rozhodnutím a o všem dalším už jsem mluvil,“ řekl Wenger na dotaz, proč po sezoně opustí po téměř 22 letech lavičku Arsenalu, i když mu smlouva měla vypršet až za rok.

Osmašedesátiletý kouč nemá v úmyslu končit s trénováním.

„Upřímně ještě nevím, co budu dělat. Ale budu dál pracovat, to je jisté. V tuto chvíli ale nejsem připraven na to, abych se chopil něčeho jiného,“ prohlásil Wenger.

To, že svůj konec v Arsenalu oznámil s předstihem, podle něj na závěrečné zápasy sezony nebude mít vliv.

Jelikož je Arsenal v Premier League až šestý, soustředí svou pozornost na vítězství v Evropské lize, které by mu vyneslo účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Kanonýři ve čtvrtek doma odehrají první semifinálové utkání s Atléticem Madrid.

„Existuje nějaké perfektní loučení? Nevím. Chci prostě jen udělat to nejlepší, co dovedu. Tahle parta hráčů si zaslouží něco výjimečného, takže se pokusím toho dosáhnout pro ně,“ konstatoval Wenger.

Vyloučil, že by Arsenalu pomáhal s výběrem svého nástupce. V médiích se spekuluje například o někdejším kapitánovi Patricku Vieirovi nebo bývalém kouči Barcelony Luisi Enriquem.

Wenger nadále trénuje londýnský klub, jehož zápasy v Premier League, stejně utkání dalších top klubů vysílá v tuzemsku DIGI TV.

(jaz)