Šestačtyřicetiletý Jaromír Jágr končit s hokejem rozhodně nehodlá. Hokejista nevyloučil ani návrat do NHL.

Jaromír Jágr ještě s kariérou skončit jen tak neplánuje. Šestačtyřicetiletý hokejista podle deníku The New York Times nevyloučil svůj další návrat do NHL. Druhý nejproduktivnější hráč v dějinách zámořské soutěže kvůli pochroumanému kolenu v současnosti nehraje a budoucnost začne řešit až po vyléčení.

„Pozvolna sám trénuju. Nemám v plánu končit. Vždycky můžu hrát tady v Kladně. Mým cílem je dát se zdravotně do pořádku a pak uvidíme, na co budu stačit,“ řekl Jágr v rozhovoru pro deník The New York Times.

„Byl bych šťastnější, kdybych hrál v NHL, ale na druhou stranu je Kladno přesně tím místem, kde chci být. Naskytla se mi příležitost a z nějakého důvodu jsem nehrál nejlépe a zranil se,“ dodal dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Jágr počátkem října podepsal roční smlouvu s Calgary a v 22 zápasech za Flames nasbíral sedm bodů za gól a šest přihrávek.

Pětinásobného držitele Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče ligy srážely v průběhu sezony problémy s třísly a kolenem.

V NHL naposledy nastoupil 31. prosince a 14. ledna ho Flames zařadili na marodku zpětně k datu jeho posledního utkání.

Na konci ledna kanadský klub umístil Jágra na seznam volných hráčů, odkud si ho žádný z třiceti týmů nevybral.

Po návratu do Kladna si Jágr v pátém utkání za Rytíře obnovil po nárazu na mantinel zranění kolena a v play off první ligy naskakoval na led pouze na pár vteřin, aby si připsal potřebný počet startů pro účast v baráži.

Před jejím startem ale prohlásil, že jeho šance na zapojení do bojů o extraligu je minimální, byť ji úplně nevyloučil.Kladnu tak alespoň pomáhá ze střídačky.

Dvojnásobný mistr světa odehrál v NHL v dresech devíti týmů 1733 zápasů v základní části, v nichž nasbíral 1921 bodů za 766 branek a 1155 nahrávek. Nikdo navíc nenastřílel více vítězných gólů (135) než on.

(pel)