Antoine Griezmann by měl v létě opustit Atlético Madrid (Foto: TheFalse9.com)

Francouzský útočník Antoine Griezmann by měl v létě opustit Atlético Madrid. Do boje o jeho příchod nyní vstoupil italský gigant Juventus Turín. Podle médií má však k angažování jednoho z nejlepších světových forvardů současnosti nejblíže stále Barcelona.

Juventus se podle deníku Corriere dello Sport nechal slyšet, že je Griezmann hlavním cílem při letním přestupovém období. Sedmadvacetiletý útočník by tak mohl doplnit hvězdný útok Staré dámy, kde momentálně působí Paulo Dybala a Gonzalo Higuaín.

Nejpravděpodobnější destinací, kam by se mohl Griezmann po sezoně přesunout, je však podle médií pořád Barcelona. Ta po odchodu Neymara stále hledá třetí hvězdu, která by vepředu doplnila duo Lionel Messi, Luis Suárez.

Griezmann působí v Atlétiku Madrid od roku 2014. V roce 2016 byl vyhlášen nejlepším hráčem La Ligy, ve stejném roce se stal s 6 brankami nejlepším střelcem mistrovství Evropy, kde dotáhl Francii až do finále a stal se zároveň nejlepším hráčem celého turnaje.

Zajímavostí je, že zápasy klubu Atlético Madrid mohou u nás sledovat diváci televizního operátora DIGI TV, který v České republice exkluzivně vysílá zápasy nejvyšší španělské fotbalové soutěže La Liga, stejně jako anglické Premier League a německé  Bundesligy.

(jaz)