Všichni zákazníci DIGI TV, kteří jsou uživateli televize přes internet, případně mobilní služby DIGI2GO, mohou od středečního rána sledovat nový program FTV Prima nazvaný Prima Krimi. Novinka se zaměřuje na vysílání detektivních filmů a oblíbených detektivních seriálů jako jsou například Vraždy v Midsomeru, Julia Lescautová, Sběratelé kostí a další. Nový kanál Prima Krimi je k dispozici už v ZÁKLADNÍM programovém balíčku, a to v HD rozlišení.

„Prima Krimi, nový kanál FTV Prima, byl spojován s velkým očekáváním, protože detektivky jsou mezi diváky v České republice velmi oblíbeným žánrem. Jsme proto rádi, že jsme mohli tento kanál všem našim zákazníkům využívajícím televizi přes internet, případně mobilní službu DIGI2GO, zpřístupnit již brzy po zahájení jeho vysílání. V dohledné době zařadíme Prima Krimi také do nabídky satelitní DIGI TV,“ říká Vladimír Rusnák, výkonný ředitel společnosti DIGI CZ.

Prima Krimi je už šestým kanálem FTV Prima. Všechny ostatní, tedy Prima, Prima MAX, Prima ZOOM, Prima Love a Prima COOL, nabízí DIGI TV jak na satelitu, tak přes internet již v ZÁKLADNÍM programovém balíčku v HD rozlišení. Další kanál, Prima Comedy Central, je televizní stanice globální komediální sítě Comedy Central patřící americkému mediálnímu koncernu Viacom International Media Networks a v České republice provozované v obchodní spolupráci s FTV Prima. Na DIGI TV ji zákazníci naladí rovněž již v ZÁKLADNÍM programovém balíčku.

DIGI TV mění parametry několika kanálů na satelitu

Ve středu 4. dubna v ranních hodinách došlo na satelitní DIGI TV ke změně technických parametrů u tří kanálů. Konkrétně jde o Filmbox a dva dětské programy Nick. Jr. CZ a Nickelodeon. Zákazníkům, kteří využívají set-top box Kaon, se změna provede automaticky. Ti, kteří využívají CA Modul, si nové parametry mohou sami naladit. Zákazníků DIGI TV přes internet se změna netýká.

Majitelé CA Modulu si mohou nové parametry změnit manuálně podle níže uvedených parametrů. Variantou je import kanálové mapy prostřednictvím USB klíče pro vybrané typy televizorů několik dní po změně. Importovat kanálovou mapu je možné z tohoto odkazu:

https://cz.digi.tv/podpora/satelitni-tv/navody/ca-modul/import-kanalove-mapy-z-usb-tv-samsung-lg/

Nové parametry kanálů k manuálnímu naladění:

Filmbox

Nové parametry: 11 843 MHz, Vertical, 30 000, 3/4, SID:31015

Staré parametry: 11 747 MHz, Horizontal, 28 000, 5/6, SID:1011

Nickelodeon

Nové parametry: 12 073 MHz, Vertical, 28 000, 7/8, SID:30651

Staré parametry: 12 456 MHz, Vertical, 28 000, 7/8, SID:3002

Nick Jr. CZ

Nové parametry: 12 073 MHz, Vertical, 28 000, 7/8, SID:30653

Staré parametry: 12 226 MHz, Vertical, 27 500, 5/6, SID:515

Filmový kanál Filmbox a Nickelodeon jsou k dispozici již v ZÁKLADNÍM programovém balíčku, Nick Jr. CZ pak v balíčku EXTRA, případně MAXI balíčku.

(jaz)