Trump žene svět do třetí světové války, obvinil prezidenta republikán. Trump podle něho selhal a úředníci ho musí den co den krotit.

Prezident Trump žene Ameriku do třetí světové války, obvinil šéfa Bílého domu republikánský senátor Bob Corker. Podle něho se Bílý dům přeměnil na dům s pečovatelskou službou pro dospělé. Úředníci musí každý den krotit Trumpa, který svůj úřad přeměnil na televizní reality show podobné té, v níž kdysi účinkoval.

Republikánský senátor Bob Corker, který stojí v čele senátního výboru pro zahraniční vztahy, prohlásil, že Trumpovy lehkomyslné výhrůžky dalším zemím by mohly přivést národ „na cestu směrem k třetí světové válce.“

Podle Corkera Trump jedná „pořád jako by byl v reality show The Apprentice nebo něčem podobném“.

„Je ostuda, že se Bílý dům stal domem s pečovatelskou službou pro dospělé a je zřejmé, že dnes ráno někdo zapomněl nastoupit na směnu.“

Reagoval tak na Trumpovo vyjádření vůči KLDR, v němž Trump vyhrožoval, že na Kim Čong-una platí „jen jedna věc“ (tedy válka).

Republikánský senátor poté zpochybnil Trumpovu svéprávnost.

„Je ostuda, že se Bílý dům stal domem s pečovatelskou službou pro dospělé a je zřejmé, že dnes ráno někdo zapomněl nastoupit na směnu,“ prohlásil Corker.

Podotkl dále, že většina republikánů „chápe, s čím se tu potýkáme“ a vidí „neuvěřitelné množství práce, které odvádějí lidi kolem něj (Trumpa), aby ho udrželi uprostřed cesty“.

Trumpa musí chránit před sebou samým

Podle Corkera musí Trumpa klika vládních úředníků chránit před jeho vlastními instinkty.

„Víme, že každý den v Bílém dome panuje situace, kdy ho zkoušejí zkrotit,“ nadhodil senátor.

Podle Corkera je Trump politický nováček, který selhal při přechodu ze showbusinessu do politiky. Dodal však, že osobně má Trumpa rád a nic zlého mu nepřeje. (sfr)