Migranti páchají častěji sexuální delikty. Počet napadení a znásilnění v Evropě se po uprchlické krizi rapidně zvýšil a stále roste.

Uprchlíci, kteří přišli do Evropy, nadprůměrně páchají sexuální zločiny. Od začátku migrační krize došlo k mnoha případům znásilnění a sexuálního napadení, za které nesou zodpovědnost právě běženci. Počet sexuálních napadení a znásilnění migranty navíc dále roste. Uvedl to německý lokální internetový server ze Saska-Anhaltska Volksstimme, který uveřejnil statistiky znásilnění spáchaných v této spolkové zemi lidmi s přistěhovaleckými kořeny.

„V Sasku-Anhaltsku došlo od začátku migrační krize k mnoha případům znásilnění a sexuálního napadení, za které nesou zodpovědnost migranti. Naposledy došlo ke znásilnění šestapadesátileté ženy, ze kterého jsou podezřelí čtyři Eritrejci. Tématu se chopili politici z Alternativy pro Německo a dalších stran. Je situace skutečně tak vážná?“ napsal server.

Média podle webu Volksstimme o těchto kauzách zevrubně informují a strach mezi obyvatelstvem roste.

Server zveřejnil podrobnou statistiku napadení. Počet spáchaných sexuálních deliktů migranty od roku 2015 ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko vzrostl.

Zatímco před dvěma lety šlo o 41 případů (2,84 %), tak za loňský rok to bylo již 102 (6,89 %). Přímo sexuální napadení a znásilnění se potom zvýšilo z 90 na 255 případů a pachatelé s přistěhovaleskými kořeny mají na svědomí dvacet z nich, což představuje téměř 8 %.

Podle serveru tyto údaje jasně korespondují se začátkem migrační krize v roce 2015 a příchodem velkého počtu migrantů do Saska-Anhaltska.

V roce 2014 žilo v této spolkové zemi asi 660 žadatelů o azyl. Nicméně v letech 2015 a 2016 přišly další desítky tisíc a nyní jich zde pobývá 43 500.

„Vzhledem k tomu, že v Sasku-Anhaltsku žije 3,9 % obyvatel s přistěhovaleckými kořeny, páchají tito lidé nadprůměrné množství sexuálních deliktů,“ řekl mluvčí prokuratury v Naumburgu Klaus Tewes.

Počty případů sexuálních deliktů ale rostou napříč celým Německem.

„Mezi roky 2015 a 2016 došlo ke zvýšení o téměř 13 %. Téměř čtyřicet procent pachatelů nebylo německého původu. Tento trend zcela prokazatelně souvisí s migrační vlnou, která se započala právě v roce 2015,“ uvedl server.

(pel)