Kandidát na budoucího premiéra Andrej Babiš neumí psát na počítači, přiznala jeho mluvčí Lucie Kubovičová. Příspěvky na sociální sítě za něj píšou jiní.

Bývalý místopředseda vlády a horký kandidát na post budoucího premiéra Česka Andrej Babiš (ANO) neumí psát na počítači. Uvedla to jeho mluvčí Lucie Kubovičová na setkání Babiše s občany v Kroměříži, kde šéf hnutí ANO podepisoval svou knihu.

Na videu, které koluje internetem, tisková mluvčí hnutí ANO Kubovičová diskutuje s jedním ze členů skupiny AUVA, kterou tvoří odpůrci Babiše. Po chvíli rozhovoru mluvčí přiznává, že Babišovy příspěvky na sociálních sítích píše člen jeho týmu Marek Prchal.

Podle Kubovičové spolu ale oba pánové sedí u stolu a Prchal to píše.

„Všichni sedíme spolu u stolu a Marek Prchal to píše, protože pan Babiš neumí psát na počítači. Neumí psát na počítači, to je úplně normální,“ popsala Kubovičová způsob komunikace šéfa ANO na sociálních sítích.

To v hloučku vyvolalo salvu smíchu.

„Pan Prchal píše to, co říká pan Babiš, protože to píše rychle a jede to,“ doplnila.

Kubovičové se chování lidí a to, že si ji natáčeli, nelíbilo.

 „Vy si mě tady natáčíte deset lidí, já něco řeknu a vy se mi smějete? Tak to běžte do háje jako,“ dodala.

Incident se odehrál v Kroměříži, kde Babiš propagoval svou knihu O čem sním, když náhodou spím. Skupina odpůrců AUVA (celým názvem AUVA – Bojujeme za vás, bojujte s námi. Populisté třeste se!!!) bojuje proti zavedení elektronické evidence tržeb a Andreji Babišovi.

(pel)