Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


GEEN zahájil výstavbu chorvatské elektrárny Energana Gospić 1

Energetická skupina GEEN Holding zahájila v chorvatském městě Gospić výstavbu elektrárny na biomasu Energana Gospić 1. Projekt s celkovým výkonem 4,96 MW počítá s investicemi přes 20 milionů eur (v přepočtu 520 milionů korun). Dokončení elektrárny by mělo do regionu přinést čtyři desítky nových pracovních míst.

ČOI rozdala e-shopům pokuty za 1,27 milionu

Ve 2. čtvrtletí roku 2017 udělila Česká obchodní inspekce (ČOI) internetovým obchodům pokuty v hodnotě 1,27 milionu Kč. Sankce byly uloženy za porušení předpisů. Nedostatky inspektoři zjistili v 90 % kontrol.

Škoda ztratila zakázku za téměř 17 miliard

Škoda Transportation přišla o velkou zakázku na více než 200 tramvají do Varšavy. Město tendr zrušilo, protože nemělo dostatek peněz. Škoda byla podle průběžné zprávy zadavatele favoritem výběrového řízení.

Čínská CEFC jedná o koupi podílu v ruské Rosněfti

Čínský konglomerát CEFC plánuje koupi podílu v ruské státní ropné společnosti Rosněfť. O jak velký podíl by se mělo jednat, se zatím neví. Ruská společnost údajně nabídne určitý podíl ve svém maloobchodním byznysu – na prodej by tak mohly být čerpací stanice, zásobníky ropy či benzinové cisterny.

Podnikatelů v ČR přibylo nejméně v historii

V 1. pololetí 2017 přibylo v ČR 2811 podnikatelů, to je nejméně v historii. Svoji činnost zahájilo 29 142 lidí, 26 331 naopak podnikání ukončilo.

(pel)