Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.v

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Veolia Energie žaluje OKD o čtvrt miliardy

Společnost Veolia Energie podala žalobu na zkrachovalé doly OKD. Vadí jí, že jí těžařská firma už téměř rok odmítá platit celou fakturu za dodávané služby. Smlouvy s důlní firmou přitom nemůže vypovědět.

Ceny pohonných hmot mírně zlevnily

Benzin Natural 95 za uplynulý týden zlevnil v průměru o haléř na 29,65 Kč za litr. Litr nafty zlevnil v průměru o dva haléře na 28,54 Kč za litr. Nejdražší pohonné hmoty zůstávají i nadále v Praze.

Wal-Martu klesl zisk o 23 procent

Největším maloobchodní prodejce světa ve 2. čtvrtletí zaznamenal citelný pokles zisku. Řetězec ve 2. čtvrtletí vydělal 2,9 miliardy dolarů (64,5 miliardy Kč), respektive 96 centů na akcii. Tržby se zvýšily o 2,1 % na 123,36 miliardy dolarů (2,7 bilionu Kč).

Solek Group prodala v Chile solární elektrárnu

Česká společnost Solek Group prodala v Chile sluneční elektrárnu Parque Solar Cuz Cuz. Kupcem je chilský fond Ad Capital Servicios Financieros, který investuje do obnovitelných zdrojů. Cena transakce je 3,5 milionu dolarů (77,7 milionu Kč).

Tržby v oděvním a textilním průmyslu

Tržby v textilním průmyslu v ČR meziročně vzrostl o 3 % na 25 miliard Kč. Oděvní průmysl utržil 3,7 miliard Kč. Růst odvětví je podle obchodníků tažen technickým textilem, textiliemi do aut a dodávkami pro módní průmysl.

(pel)