Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Facebook v Česku spouští bazar Marketplace

Prodejní tržiště Marketplace bude dostupné z webové stránky sociální sítě Facebooku. Jednotliví uživatelé Facebooku zde mohou prodávat a kupovat použité zboží. Tržiště tak bude konkurovat stránkám jako Sbazar, Bazoš, Annonce nebo Aukro.

Penta může pokračovat s přípravou Letiště Vodochody

Letiště Vodochody nedaleko Prahy má od ministerstva životního prostředí (MŽP) platný posudek vlivu na životní prostředí. Investor projektu Penta tak může žádat o územní rozhodnutí. Pokud by přípravy pokračovaly ideálně, mohlo by rozšíření být hotové za 7 let.

Innogy dostala pokutu od Energetického regulačního úřadu

Tuzemský dodavatel plynu Innogy dostal pokutu 50 tisíc Kč. V listopadu roku 2014 společnost Innogy znemožnila podle ERÚ odchod zákazníka ke konkurenční společnosti MND.

Angry Birds plánuje vstup na burzu

Společnost Rovio Entertainments, která je tvůrcem hry Angry Birds, plánuje vstup na burzu. Uskutečnit by se mohl už v září. Primární nabídka (IPO) by podle zdrojů mohla firmu ohodnotit na zhruba 2 miliardy dolarů (44,3 miliardy Kč).

RWE zvýšil zisk o 7 procent

Německá energetická společnost RWE zvýšila v 1. pololetí zisk na 3,21 miliardy eur (84 miliard Kč). Akcie firmy reagovaly růstem o 2,5 procenta. Podnik předpokládá, že jeho roční EBITDA se bude pohybovat na horní hranici jeho předběžné prognózy mezi 5,4 miliardy až 5,7 miliardy eur.

(pel)