Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Češi utratili v e-shopech desítky miliard

Češi při nákupech v e-shopech utratili během 1. pololetí letošního roku 46,4 miliardy korun, meziročně o 13 procent víc. Podle nedávného odhadu Asociace pro elektronickou komerci letos tržby internetových obchodů dosáhnou zhruba 115 miliard korun.

Ministerstvo financí nechalo zablokovat první nelegální hazardní web

Zablokovány budou internetové stránky 1xbet.com, za kterými stojí firma 1X Corp NV se sídlem na karibském ostrově Curaçao.1xbet na svém webu provozuje technickou hru, živou hru, loterii, bingo i kurzové sázky bez licence.

Coca Cole klesl zisk

Americké nápojářské společnosti Coca Cola ve 2. čtvrtletí klesl čistý zisk na 1,37 miliardy dolarů (30,7 miliardy korun) z 3,45 miliardy dolarů (77,2 miliardy dolarů) ve stejném období loňského roku. Můžou za to mimořádné náklady související s reorganizací stáčíren v Severní Americe.

České dráhy podepsaly milionový kontrakt

České dráhy vybraly firmu, která osadí dveře starých vagonů čidly a světelnou signalizací. Vítězem tendru se stala společnost Alkal Baterie. Díky nejnižší ceně získala rámcový kontrakt na vybavení 630 vagonů za 85 milionů korun.

Automobilka Ford Motor zvýšila čtvrtletní zisk na více než 2 miliardy dolarů

Americký výrobce aut Ford Motor ve 2. čtvrtletí zvýšil čistý zisk o 4 % na 2,04 miliardy amerických dolarů (45,6 miliardy korun). Příjmy se zvýšily o jedno procento na 39,85 miliardy amerických dolarů.

(pel)