Prodavačka v Praze zastřelila v sebeobraně lupiče, který pobodal majitele obchodu.

Prodavačka v sebeobraně zastřelila zloděje, který pobodal majitele obchodu v Praze. Policie incident kvalifikovala jako pokus o vraždu. Z vyšetřování zatím plyne, že žena z obchodu, která na lupiče střílela, využila nutnou obranu.

Lupič v nemocnici na následky střelného poranění zemřel. Jeho smrt však nemá vliv na to, že trestní řízení bude pokračovat dál. Kauzu řeší oddělení vražd.

„Nutno zmínit, že podezřelý muž měl kriminální minulost majetkového, drogového i násilného charakteru,“ uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Incident se stal v pondělí dopoledne v Opletalově ulici u Václavského náměstí. Jednatřicetiletý muž vstoupil do obchodu, kde podle policie zaútočil na prodavače, a následně došlo ke střelbě.

Pracovnice pojišťovny, která sídlí ve stejném domě, uvedla, že útočník nejprve zranil nožem prodavače a prodavačova kolegyně následně pachatele postřelila.

V nemocnici po útoku skončil i pobodaný čtyřiačtyřicetiletý prodavač, který prodělal závažný lékařský zákrok. Podle mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitky Zinke pacient není v ohrožení života.

K případu se v diskusích vyjadřují obyvatelé, kteří pro prodavačku – střelkyni navrhují udělení státního vyznamenání za statečnost. Lidé poukazují i na to, že držení zbraní se ukazuje jako velmi užitečné pro ochranu vlastního života a vlastního majetku.

(pel)