Czechoslovak Group vydal dluhopisy za více než miliardu korun.

Průmyslový holding Czechoslovak Group Jaroslava Strnada úspěšně vydal svou první dluhopisovou emisi, která byla přijata na regulovaný trh Burzy cenných papírů Praha. Záměr vydat dluhopisovou emisi byl oznámen 5. prosince. Kniha objednávek byla zavřena 9. prosince, kdy manažeři emise Česká spořitelna a UniCredit Bank nasbírali objednávky v hodnotě téměř 1,7 miliardy korun.

Holding se rozhodl vydat dluhopisy v objemu mírně převyšujícím 1 miliardu korun s pohyblivým kuponem se splatností 5 let.

„Emise byla alokována především institucionálním investorům z řad správců aktiv, bank, penzijních fondů a rovněž také klientům privátního bankovnictví,“ uvedl Andrej Čírtek, mluvčí společnosti.

Czechoslovak Group je holding zastřešující významné průmyslové podniky zejména v České a Slovenské republice. Holding buďto přímo, nebo prostřednictvím svého stoprocentního majitele Jaroslava Strnada, drží většinové podíly v automobilce Tatra Trucks, výrobci hodinek Prim společnosti Elton hodinářská, podniku na vývoj a výrobu speciálních vozidel Excalibur Army či celosvětově významném producentovi brzdových systémů pro kolejová vozidla Dako-CZ.

(pel)