Ministr průmyslu Jan Mládek navštívil firmu Kovosvit, ve které si prohlédl všechny provozy – výrobní i montážní haly, slévárnu a plechárenskou dílnu.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) navštívil firmu Kovosvit MAS. Ten na místě ocenil, že se firmu podařilo dostat z problémů. Vedení firmy oznámilo, že v následujících dvou výplatách dostanou zaměstnanci dlužné bonusové složky mezd.

Mládek přivítal, že se Kovosvitu na nedávném Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně podařilo uzavřít 28 nových kontraktů na dodávky strojírenských zařízení.

Během své návštěvy jednal s managementem společnosti v čele s jejím generálním ředitelem Filipem Winkelhoferem. Ten ministra informoval, že se po nedávné změně vlastníka podařilo firmu stabilizovat s tím, že jihočeský výrobce obráběcích strojů připravuje zvýšení produkce.

Zároveň ministrovi oznámil, že v následujících dvou výplatách dostanou zaměstnanci dlužné bonusové složky mezd.

„Změnil se majitel a jsem tomu rád, že je zde vidět úspěšná snaha vybrat tu zatáčku, aby se Kovosvit dostal z toho nejhoršího ven,“ komentoval aktuální situaci ministr Jan Mládek.

„Velmi si ceníme zájmu pana ministra o Kovosvit MAS i podpory, kterou naší společnosti opakovaně deklaruje. Zároveň nás těší, že jsme mohli panu ministrovi poskytnout pozitivní informace a navázat na naši diskusi, kterou jsme spolu vedli před několika dny na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně,“ řekl generální ředitel společnosti Kovosvit MAS Filip Winkelhofer.

Tradice výroby 

Společnost Kovosvit má 77letou tradici ve výrobě a vývoji obráběcích strojů. Je nositelem mnoha ocenění za technický přínos ve vývoji obráběcích strojů v České republice.

Svým výrobním sortimentem se orientuje hlavně na subdodavatele pro automobilový, energetický, letecký a strojírenský průmysl.

V září roku 2016 vstoupila do Kovosvitu MAS jako strategický investor společnost INDUSTRY INNOVATIONS. Přestože INDUSTRY INNOVATIONS spolupracuje s holdingem CZECHOSLOVAK GROUP, působí samostatně a není členem tohoto holdingu, do něhož nepatří ani organizačně ani z hlediska manažerských procesů. (sfr)