Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Sázkař z Ústecka vyhrál druhou nejvyšší sumu ve Sportce: 202, 25 milionu korun

Více než 200 milionů korun vyhrál podle společnosti Sazka sázkař z Ústeckého kraje. Jedna se o druhou největší výhru ve Sportce. Stále rekordních 399,9 milionu korun bylo vyplaceno v listopadu 2013. Letos Sazka eviduje 85 výherců, kterým vyplatila téměř 700 milionů korun.

Irská vláda odmítla 13 miliard od Applu. S obviněním z daňových úniků nesouhlasí

Rozhodnutí Evropské komise o daňových únicích americké společnosti Apple je pro Irsko škodlivé. Vláda se proto rozhodla, že si miliardy od Applu coby zpětně doplacenou daň neponechá. Podle vyjádření z Dublinu Irsko nikdy nerozlišovalo v případě daňové politiky malé a velké firmy, a hodlá i nadále usilovat o zlepšení a reformu mezinárodního daňového systému. Požadované finance chce vláda uložit do úschovy až do doby definitivního rozhodnutí soudních orgánů. Premiér Enda Kenny věří, že Irsko s odvoláním proti rozhodnutí EK u evropských soudů uspěje.

Nový iPhone 7 od Apple bude v Česku v prodeji od 23. září

Cena má být obdobná jako u předchozích modelů iPhonů.  Apple stanovil výchozí cenu pro iPhone 7 s pamětí 32 GB na 21 190 korun. Větší 7 Plus bude stát minimálně 24 990 korun. Zákazníky láká firma i na sleny na iPhone 6S i 6SE o více než 10 %.

Volkswagen odmítá poškození spotřebitelů v EU v souvislosti s emisemi

Německý automobilový koncern, že při kauze s měřením emisí poškodil spotřebitele ve 20 zemích EU, jak tvrdí eurokomisařka Eva Jourová. Jeho vedení jí proto napsalo dopis s tím, že není důvod odškodňovat zákazníky i v Evropě. Podle zástupců VW existuje technické řešení, které je již k dispozici pro více než 50 % postižených vozů ve 28 členských zemích EU. Opravy navíc hradí firma ze svých financí.

Akcie ve Spojených státech oslabily kvůli Applu a iPhonu 7

Technologická společnost Apple nedokázala naplnit očekávání a zaujmout investory s novým výrobkem iPhone 7.  Akcie Applu během dne ztrácely 2,5 %, což byl nejvyšší pokles od 24. června, kdy hlasování o brexitu způsobilo masivní výprodeje na trhu.