Deník Byznys noviny přináší byznysové zpravodajství v kostce.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.  


Německý FlixBus pohltil svého největšího konkurenta Postbus

Největší německý provozovatel dálkové přepravy FlixBus koupil konkurenční firmu Postbus. FlixBus byl dosud hlavním konkurentem FlixBusu. Již dříve FlixBus odkoupil i evropskou část přepravce Megabus.

Rusko je druhý rok v řadě největším exportérem pšenice

Rusko je druhý rok v řadě největším exportérem pšenice. Největším konkurentem Ruska jsou USA, které odvětví ještě před 2 lety vévodily.  Ruský podíl na světovém trhu je 16 %, americký podíl tvoří necelých 15 %.

Zisk italské skupiny UniCredit stoupl o 75 %

Čistý zisk italské bankovní skupiny UniCredit ve druhém čtvrtletí dařilo vzrostl o 75 % na 916 milionů eur (24,8 miliardy korun). Za výsledkem stojí nižší náklady a mimořádný zisk z prodeje majetku. Výsledky výrazně překonaly prognózy analytiků, kteří očekávali zisk 715 milionů eur.

Revize výplaty dividend zamávala s akciemi Komerční banky

Revize vyplaty dividend znamenala výrazné zakolísání akcií Komerční bank oproti otevíracímu kurzu až o 8 % na 903 korun. Podle analytiků je reakce přehnaná a způsobená nižším objemem obchodování na pražské burze.

 Samsung snižuje závislost na spotřební elektronice

Jihokorejská společnost Samsung Electronics usiluje o koupi části italského výrobce automobilových součástek Magneti Marelli od automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Hodnota dohody by mohla dosahovat až 2,67 miliard eur (v přepočtu 72,2 miliardy korun). Stala by se tak největší zahraniční akvizicí Samsungu.

(red)