Státní dluhopisy začaly ve velkém prodělávat.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Maďaři zakázali Uber

Americká internetová alternativní taxislužba Uber od 24. července v Maďarsku končí. Tamní taxikáři si totiž na vládě vynutili novou regulaci osobní přepravy, která je namířená právě proti této americké firmě.  Uber v Maďarsku působil od listopadu 2014.

Babišův Hartenberg expanduje do Ostravy

Babišův investiční fond Hartenberg Holding se stal novým majitelem komplexu Orchard v Ostravě. Získal totiž stoprocentní podíl ve společnosti Portal Investments. Ta je jediným vlastníkem Orchardu. S Babišem vlastní Hartenberg ještě řídící partner Jozef Janov.

Slovensko a Bulharsko podepsaly memorandum o stavbě plynovodu

Slovensko a Bulharsko se podepsaly na memorandu o porozumění pro projekt připravovaného plynovodu Eastring. Jeho realizaci prosazuje slovenský přepravce zemního plynu Eustream. Memorandum na podepsali slovenský ministr hospodářství Peter Žiga a státní tajemník bulharského ministerstva energetiky Žečo Stankov.

Aero našlo kupce na dopravní letadlo v Nigérii

Aero Vodochody našlo kupce pro program malého dopravního letadla Ae270. Získala jej nigerijská společnost COPS Investment. Letoun se nikdy nezačal sériově vyrábět a šlo v podstatě o mrtvý projekt.

Státní dluhopisy prodělávají

Státní dluhopisy začaly ve velkém prodělávat. Počátkem července se obchodovaly se záporným úrokem vládní bondy za 13 bilionů dolarů. Ty přitom tvoří až třetinu dluhopisů na světovém trhu.